XXa Trobada de la ZER Mediterrània


El dia 7 de juny de 2019 va tenir lloc la XXa Trobada de la ZER Mediterrània a l'Escola Marjal de Les Cases d’Alcanar.
En primer lloc, la directora  de la ZER va fer la presentació i va agrair l'assistència i la col.laboració a la ZER de l’Alcalde de Les Cases d’Alcanar, Joan Roig, l’Alcalde de Sant Jaume, Joan Castor, senyora MªCarmen Navarro, Regidora en funcions de l'Escola Marjal i Presidenta del Consell Comarcal, senyora Berna Sabaté, Regidora de l'Escola Setze de Febrer dels Muntells, senyora Emi Serret, companya del CRP, exdirectors/es de la ZER Mediterrània i a tots i cadascun dels membres que formen part de la comunitat educativa de la ZER Mediterrània: famílies, representants de l'AMPA, professorat, alumnat i personal del PAS. Sònia Reverter Vila, directora de la ZER Mediterrània, disculpa l’absència de la senyora Inés Martí i de l’Inspector senyor Mario González que per motius laborals no van poder assistir-hi.

L'objectiu d'aquesta trobada va ser gaudir d'una diada de germanor compartint amb tots els membres que formen part de la comunitat educativa de la ZER Mediterrània.
Fa vint anys es va celebrar la primera Trobada de la ZER Mediterrània, justament al curs 1999-2000. Abans, des del curs 1995-1996 fins al curs 1998-1999, era una Agrupació Rural formada per les tres escoles i va ser l’1 de setembre de 1999 quan la ZER Mediterrània amb codi 43009308 va quedar constituïda com a tal.
La comunitat educativa de l'Escola Marjal va organitzar una bonica diada de convivència per als veritables protagonistes de les tres escoles, l'alumnat de la ZER Mediterrània.
Les activitats nàutiques programades d’11 a 13 hores van ser les següents:
-              Ed. Infantil (P3, P4 i P5): Bateig de mar, primer contacte amb les activitats nàutiques! Van realitzar un viatge en barca i un taller de nusos mariners.

-              Cicle Inicial: Vela i Rafting.
-              Cicle Mitjà: Big Paddle i Caiac.
-              Cicle Superior: Snorquel i Paddlesurf.

Després d’inaugurada la XXa Trobada, la directora va procedir a fer l’entrega de premis del concurs de dibuix de la ZER que aquest curs versava sobre la temàtica dels contes.
En acabar l’entrega de premis, vam esmorzar i després vam anar al port per començar les   activitats d’aigua que tantes ganes teníem. El matí va estar molt ben organitzat i l’alumnat va gaudir del privilegiat paisatge, de l’agradable dia i de les divertides activitats.
En acabar aquestes, vam anar a dinar a les pistes poliesportives on ens esperaven les famílies. Després, l’alumnat de la ZER, per grups (grans i petits), va realitzar el taller de les Quinquennals que consistia en fer catifes.
En finalitzar el taller, vam anar a l’Escola Marjal on va tenir lloc el comiat i on vam repartir el detallet i record de la Trobada que aquest curs era un triangle les puntes del qual eren tres retoladors permanents de diferents colors.
La Trobada va anar molt bé, ja que vam gaudir de les activitats i de la companyia de  tots els membres de la comunitat educativa de la ZER Mediterrània.