COLÒNIES A RASQUERA


Aquest any tot l’alumnat de la ZER Mediterrània ha anat de colònies a Ca Manxol a Rasquera. Per motius de dates els tres centres no han pogut anar junts però tots han gaudit d’uns dies fantàstics.
                                                                                                            
Els dies 9, 10 i 11 d’abril, l’Escola del Poble Nou del Delta vam anar de colònies a la casa “Ca Manxol”. Durant aquests tres dies vam conviure i ens vam enriquir de nous coneixements i vivències. Les activitats que vam fer van ser molt variades i divertides.

El primer dia vam visitar el poble de Rasquera per conèixer la seua història i els llocs més importants del poble. Després de dinar, vam fer una ruta per la muntanya per conèixer la flora de la zona i les propietats remeieres d’algunes plantes. Per la nit, vam realitzar una gimcana nocturna que consistia en buscar pistes per l’ermita del poble amb l’ajuda de llanternes.

El segon dia vam realitzar la gimcana del pastor amb la finalitat de conèixer de primera mà el treball que fan els pastors. Més tard, vam fer un taller de pauma. En acabar, vam fer tir amb arc i jocs tradicionals. Per la nit vam anar a la disco, ens ho vam passar genial!

L’últim dia vam munyir una cabra i vam fer el nostre propi formatge. Després de dinar, vam jugar una estona i vam marxar cap a casa. 

Per altra banda els dies 20, 21 i 22 de maig, l’Escola Marjal junt amb l’escola Setze de Febrer vam anar aquesta mateixa casa.

Durant aquests tres dies vam conviure i intercanviar moltes experiències. També ens vam conèixer una mica més.

Les activitats que vam realitzar durant aquesta estada van ser molt diverses. Mitjançant elles vam adquirir nous coneixements, al igual que vam experimentar noves sensacions.

El primer dia vam fer una gimcana per conèixer el poble de Rasquera i per la nit vam realitzar un joc de llums a l’ermita del poble on havíem de buscar unes pistes.


El segon dia, vam fer l’activitat del bosc mediterrani on vam anar d’excursió i desprès vam fer dos tallers on vam crear punts de llibre i vam conèixer la fauna de la zona. Per la nit vam anar a la disco i ens va agradar molt!

L’últim dia vam anar a munyir una cabreta i a elaborar el nostre propi formatge, desprès de dinar vam jugar una estoneta i vam marxar cap a les nostres escoles.